.
Biedne dziecko: Z dodatnią półosią OX kąt rozwarty trworzy prosta o równaniu:
a) 3x+4y − 1 = 0
b) 3x−4y−1=0
c) 3x−4y +1 = 0
d) −3x + 4y +1 = 0
Nie wiem jak zrobić to zadanie, proszę o pomoc
24 sty 15:07
Blee:
Funkcja ktora jest malejaca

Czyli odp. A
24 sty 15:08
Biedne dziecko: A dlaczego wybieramy funkcję malejącą? Mógłby ktoś mi to zobrazować?
24 sty 15:19
6-latek: narysuj sobie sam i zobaczysz
24 sty 15:22
Blee:
Narysuj sobie liniowa rosnaca i liniowa malejaca ktora z nich tworzy kat rozwarty z osia OX

Wiec warunek konieczny to funkcja malejaca.
24 sty 15:22
Biedne dziecko: Już rozumiem, dziękuję
24 sty 15:23