matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica Ciągu
jacky:
Jesli lim n→
∞
a
n
=0 i a
n
>0 to lim n→
∞
n
√
a
n
=?
1
lim n→
∞
=?
a
n
24 sty 13:16
kochanus_niepospolitus:
a) ... = 0 b) ... = +
∞
24 sty 13:24
Adam:
kochanus a
n
→0 dla 0<a<1 ale
n
√
a
n
=a→a czyli wynik nie jest jednoznaczny
24 sty 15:03