matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Please
Jotek:
Jak zapisać liczbę 1,75 w postaci dwójkowej?
24 sty 09:15
kochanus_niepospolitus:
Tak trudno odpalić wujka google:
https://www.google.pl/search?q=liczby+po+przecinku+w+systemie+binarnym&rlz=1C1GKLB_enPL647PL647&oq=liczby+po+przeciku+w+sys&aqs=chrome.1.69i57j0.9594j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
I pierwszy temat:
http://eduinf.waw.pl/inf/alg/006_bin/0011.php
"o kurczę ... jest wyjaśnione"
24 sty 09:29