matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
/////
Beata:
Stosunek objętości dwóch sześcianów jest równy 2 więc stosunek długości krawedzi tych sześcianow jest rowny?
4 lut 18:25
Godzio:
V
1
2
=
V
2
1
a
1
3
2
=
3
√
a
2
3
1
a
1
=
3
√
2
a
2
4 lut 18:28