matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Czarek:
ile będzię wynosiła pochodna z ln
3
x?
1
wiem że pochodna z lnx wynosi
x
1
to oznacza że ln
3
x=
?
x
3
23 sty 22:50
Janek191:
f(x) = ln
3
x
1
3
f '(x) = 3 ln
2
x*
=
ln
2
x
x
x
23 sty 22:52
Janek191:
f (x) = ln x
3
1
3
f '(x) =
*3 x
2
=
x
3
x
23 sty 22:55