matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
//
Beata:
W rzucie dwiema koskami do gry otrzymano w sumie 4 oczka. Prawdopodobienstwo tego zdarzenia jest rowne?
4 lut 18:24
hesia:
|Ω| = 6
2
= 36 A= {( 1,3) ( 2,2) ( 3,1)} |A|= 3
3
1
P(A) =
=
36
12
4 lut 18:26