π | 1 | |||
cos(2x+ | )+ | =0 w przedziale <−2π;3π> | ||
3 | 2 |
π | 1 | |||
cos(2x+ | )+ | =0 | ||
3 | 2 |
π | π | 1 | ||||
cos2xcos | −sin2xsin | + | =0 | |||
3 | 3 | 2 |
π | 1 | |||
cos(2x+ | ) =− | |||
3 | 2 |
π | 2π | π | 4π | |||||
2x+ | = | +2kπ lub 2x+ | = | +2kπ | ||||
3 | 3 | 3 | 3 |
π | 3π | |||
2x = | +2kπ lub 2x= | +2kπ = π+2kπ | ||
3 | 3 |
π | π | |||
x = | +kπ lub x= | +kπ | ||
6 | 2 |
1 | ||
(1) cosu=− | , | |
2 |
π | π | π | ||||
w którym u=2x+ | ∊<−4π+ | , 6π+ | >. | |||
3 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |