matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Baśka:
Stosunek objętości dwóch sześcianów jest równy 2 więc stosunek długości krawedzi tych sześcianow jest rowny?
4 lut 18:21
driver:
V
1
: V
2
= k
3
=(
a
1
a
2
)
3
=2 ⇒
a
1
a
2
=
3
√
2
, k− skala podobieństwa
4 lut 19:49