matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Kasia:
Rozwiązać równanie : log
3
(−x+1)=1
4 lut 18:16
Godzio:
3
1
= −x+1 3 = −x + 1 2= −x x=−2
4 lut 18:18
Godzio:
jeszcze zał. −x+1 > 0 −x>−1 x<1 czyli wszystko sie zgadza
4 lut 18:18
Kasia:
Dziękuje ślicznie za pomoc
4 lut 18:32