pomocy
pomocy: W windzie umieszczono wagę sprężynową, na której wisi ciało o masie m = 1 kg. Co
wskazuje waga jeśli:
(a) winda porusza się do góry ze stałą prędkością v = 4 m/s;
;
(b) winda porusza się do góry z przyspieszeniem a1 = 4.9 m/s2
;
(c) winda porusza się do góry z opóźnieniem a2 = 4.9 m/s2
;
(d) winda porusza się w dół z przyspieszeniem a3 = 2.45 m/s2
;
(e) winda porusza się w dół z opóźnieniem a4 = 2.45 m/s2
23 sty 18:15
Lech: a) F= mg = 1kg*9,8 m/s2 = 9,8 N
b) F = mg +ma = m(g+a) = ...
c)F = mg − ma = m(g−a) = ....
d) F = mg − ma = .....
e) F= mg +ma = .....
Zalezy to od zwrotu dzialajacej sily bezwladnosci Fb = ma
23 sty 18:56
pomocy: dzieki
23 sty 19:36