BRYŁY
Jola: Oblicz Pc i V bryły powstałej w wyniku obrotu krótszej podstawy trójkata rownoramiennego o
danych: H=20, hw=5 i r=3.
Prosze o pomoc nie wiem jak zaczac
23 sty 17:15
Jolanta: Co oznaczaja te litery
23 sty 17:22
Jola: H wysokość całkowita, r promień i hw wysokość walca
23 sty 17:22
Jolanta: Jola jaki walec? piszesz o obracaniu trójkąta.
23 sty 17:25
Jola: eh.. przejrzyj zadanka z brył obrotowych to sie dowiesz co oznacza obrot trapezu wokol krotszej
podstawy
23 sty 18:15
Jolanta: Ja mam przeglądac ?Piszesz niedokładnie.
wytnij sobie trapez równoramienny i obróc i zobac co wyszło
mamy walec z którego wycieto 2 stozki
wysokosc stożka=(H−hw):2 rs=rw=3
23 sty 18:38