matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Agata:):
Dla jakiego parametru rzeczywistego p układ równań jest sprzeczny? px+y+z=1 x+y−z=p x−y+pz=1 ?
23 sty 12:46
Lech:
Zastosuj schemat Cramera , oblicz wyznaczniki , wyznacznik glowny = p
2
−2p −3
23 sty 14:12