matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
Student amator :D:
Jak poradzić sobie z takimi równaniami ? 2=e
x
2=e
−
x
23 sty 11:38
kochanus_niepospolitus:
2 = e
x
⇔ x = ln2
1
2 = e
−x
⇔ −x = ln2 ⇔ x = −ln2 ⇔ x = ln
2
23 sty 11:42
Student amator :D:
Dziękuję
23 sty 11:46