matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pola obszaru
Aska:
Oblicz pola ogranoczone krzywyny y=x(x+2)(x−3) oraz y=0
23 sty 10:24
piotr:
P= ∫
−
2
0
x(x+2)(x−3) dx − ∫
0
3
x(x+2)(x−3) dx = 253/12
23 sty 10:28