matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znaleźć ogniskową i osie
pata:
znaleźć osie oraz ogniskową elipsy 3x
2
+ 12x + 5y
2
− 10y + 2 = 0
23 sty 00:14
piotr:
3(x+2)
2
−12 + 5(x−1)
2
− 5 +2 =0 3(x+2)
2
+ 5(x−1)
2
=15
(x+2)
2
(x−1)
2
+
=1
5
3
(x+2)
2
(x−1)
2
+
=1
(
√
5
)
2
(
√
3
)
2
23 sty 10:00