matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
jagoda:
Czy ciąg (b
n
) jest ciągiem geometrycznym? Określ jego monotoniczność. a) b
n
=2
−n
b) b
n
=3*5
n
c) b
n
=7*(1/3)
n
d) b
n
=2
3
n
−1
22 sty 20:22
Janek191:
1
a) b
n
= 2
−n
=
− ciąg malejący
2
n
b) Ciąg rosnący c) Ciąg malejący
22 sty 20:52