matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
xss:
Nie rozumiem dlaczego pochodna z ln x = 1/x a już log
a
x = 1/x ln a czy ktoś wyjaśni skąd ta różnica?
22 sty 20:11
Basia:
lnx
log
a
x =
lna
1
(log
a
x)' =
(lnx)'
lna
22 sty 20:27