Pole obszaru ograniczonego krzywymi
Student amator :D: Hej wszystkim ponownie

Wytłumaczy mi ktoś jak mógłbym sobie poradzić z takim przykładem na kolokwium ?
Należy obliczyć pole obszaru ograniczonego krzywymi;
y=
√x, y=x
2
22 sty 19:37
Blee:
Ale.co tutaj jest do wyjasniania?
1) granice calkowania to?
2) ktora funkcje od ktorej bedziesz pod calka odejmowac?
3) to pokaz jak liczysz calke
4).podstaw granice calkowania
5) koniec zadania
22 sty 19:39
Lech: x2 = √x ⇔ x4 = x ⇒ x= 0 lub x= 1 i x≥ 0
narysuj obszar i wykonaj calkowanie :
P = ∫ ( √x − x2) dx = ( granice calkowania 0 ≤ x ≤ 1) = ....
22 sty 19:43