matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierz
asd:
oblicz x z macierzy : |−1 2| *(x+i)=|−1 2|*x−x= |1 0| |10|
22 sty 18:31
Basia:
to są macierze czy wyznaczniki? i co oznaczają x i i? tak to ma być?
−1 2
1 0
−1 2
1 0
*(X+I) =
*X − X
23 sty 14:34