matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz prawdopodobieństwo(krótkie)
sam:
Niech A,B ⊂ Ω oraz P(B)=0,5 i P(A|B)=0,3. Wtedy prawdopodobieństwo P(B/A) jest równe..?
22 sty 18:06
Qulka:
P(AnB) = 0,3•0,5=0,15 więc P(B/A) = 0,5−0,15 = 0,35
22 sty 18:09
sam:
dzięki! ((:
22 sty 18:15