wymierna
Ukośnik: | 3−x | |
Narysuj wykres funkcji f(x) = | |
| |. Dla jakich wartości parametru m równanie |
| x+1 | |
| 3−x | |
| |
| | = |m| ma jedno rozwiązanie? |
| x+1 | |
Wykres narysowałem dobrze, gorzej z drugą częścią
22 sty 18:04
6-latek:

Najgorsza robote zrobiles
Teraz tnij wykres prosta y=m i patrz gdzie 1 rozwiazanie
czyli dla y=0 masz 1 rozwiazanie
22 sty 18:48
Ukośnik: Odpowiedź to m∊ {−1, 0, 1}, ale jak dla mnie to dla −1 nie ma rozwiązań
22 sty 18:51
6-latek:

Mi sie pomylilo z lewej strony ze wykres zbiega do zera
On zbiega do 1
Zauwaz ze |−1|=1
22 sty 19:04