Powinowactwo
Iujo: Czy funkcję sin(2x+pi/3) otrzymam w wyniku przesuniecia funkcji sinx wektorem [−pi/3,0] a potem
powinowactwem Poy w skali k=1/2?
22 sty 14:45
Jerzy:
y = sin(2x +π/3) = sin2(x + π/6)
22 sty 14:59
Iujo: A moje przeksztalcenie jest poprawne?
22 sty 15:03
Jerzy:
Skala powiniowactwa: k = 2 , bo "ściskamy wykres"
22 sty 15:14
lujo: W książce mam wzór powinowactwo względem osi OY skala k f((1/k)*x)
22 sty 15:17
Iujo: Ktos cos?
22 sty 18:00
lujo:
22 sty 18:39
lujo: pomoże ktoś?
22 sty 19:37