Zbiory
Z: Czy to jest dobrze?
Wyznacz zbiory AuB, AnB, A\B, jeśli A=<−3;3>, B=(1;∞).
AuB = <−3;∞)
AnB = (1;3>
A\B = <−3;1)
22 sty 14:23
Jerzy:
Ostatni,źle.
22 sty 14:25
Z: A\B = <−3;3) ?
22 sty 14:30
Jerzy:
Drobna poprawka w poprzedniej wersji.
Czy liczba 1 należy do zbioru A ?
22 sty 14:31
Z: Należy
22 sty 14:34
Jerzy:
To dlaczego ją "wyrzuciłeś" z różnicy ?
22 sty 14:35
Z: Ach, więc będzie <−3;1> ?
22 sty 14:37
Jerzy:
Tak.
22 sty 14:37
Z: Dziękuję, miłego dnia.
22 sty 14:39
6-latek:
22 sty 15:14