monotonicznosc
krecik: Czy jest to porawne?
y=ln(1−e
x) Df: x∊(−
∞,0)
− e
x=0/ln
x=0
brak ekstrem, maleje (−
∞;0)
21 sty 23:35
Qulka: ex=0 to sprzeczność , a nie że x=0 reszta OK
21 sty 23:39
kochanus_niepospolitus:
wynik dobry
ale rozwiązanie −ex = 0 ⇔ x = 0 jest bzdurą, bo ∀a∊R\{0} ∀x∊R ax ≠ 0
przecież dla x=0 ... ex = 1 a nie 0
21 sty 23:41
krecik: Więc jak powinienem to zapisac? Mam na mysli od momnetu −ex=0
21 sty 23:47
Blee:
Piszesz:
∀x∊Df ex > 0
Stad wniosek, ze ....
21 sty 23:50
Blee:
Zauwaz takze ze z powyzszego co zrobiles nie wynika ze funkcja f(x) jest malejaca
21 sty 23:51