matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie pochodnych
majki:
Witam, byłby w stanie ktos pomoc obliczyc pochodna 1 i 2 rzedu?
e
x
x
21 sty 22:24
kochanus_niepospolitus:
e
x
1
f =
= e
x
*
x
x
1
1
f' = e
x
*
− e
x
*
x
x
2
1
1
1
1
f'' = e
x
*
− e
x
*
− e
x
*
+ 2e
x
*
x
x
2
x
2
x
3
21 sty 22:26
kochanus_niepospolitus:
trochę łatwiej się liczy w ten sposób pochodną ... nie sądzisz
21 sty 22:26
Qulka:
xe
x
−e
x
x
2
xe
x
(x
2
−2x+2)
x
4
21 sty 22:28