matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proste i osie
Mat:
Jakie katy tworzy prosta x− 2y +z=0 2x+y−z=0 z osiami ukladu wspolrzednych?
21 sty 18:59
jc:
Prosta ma kierunek = v= (1,3,5), v
2
=35. kosinusy odpowiednich kątów = 1/
√
35
, 3/
√
35
, 5/
√
35
.
21 sty 19:13