Rozwiąż nierówność
Maya: Rozwiąż nierówność:
21 sty 18:43
the foxi:
(x−2)(x−3)(x2−1)<0
x=ℛ\{−1;1}
a teraz dasz radę?
21 sty 18:47
Maya: Dobra − Wyszło X4 + 5x − 6
Jako że X4 to dalej 1 to można z czystym sumieniem przystąpić do rysowania wykresu, czy może w
przypadku gdy mamy coś większego niż X2 powinniśmy zrobić coś innego (Jak wziąć to w
pierwiastek), czy może wynik jest po prostu zły?
Jeszcze kwestia x=ℛ\{−1;1} nie bardzo rozumiem ten fragment − Kojarzę cały motyw z ABC, deltą i
wykresami, ale tego nie mogę ugryźć − Ma to jakiś wpływ na obliczenia, czy znowu coś plączę?
21 sty 19:20
Eta:

(x−2)(x−3)(x−1)(x+1)<0
Odp: x∊(−1,1) U (2,3)
21 sty 19:25
Lech: Nic nie wymnazaj , masz miejsca zerowe: x= −1 , x= 1 , x= 2 , x= 3
Narysuj na osi "wezyk" i odczytaj przedzialy !
21 sty 19:27