matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie 6x4-12x3 6x2=0
Dorotka:
Rozwiąż równanie 6x4−12x3+6x2=0
4 lut 16:34
Godzio:
6x
4
− 12x
3
+ 6x
2
= 0 6x
2
(x
2
− 2x + 1) = 0 6x
2
(x−1)
2
= 0 x = 0 v x=1
4 lut 16:37