matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie 3x5 = 12x3
Dorotka:
rozwiąż równanie 3x5 = 12x3
4 lut 16:33
Godzio:
3x
5
= 12x
3
/:3 x
5
= 4x
3
4x
3
− x
5
=0 −x
3
(x
2
−4) = 0 x
3
(x−2)(x+2) =0 x= 0 v x=2 v x=−2
4 lut 16:36
lion:
3+3X5
6 paź 13:16
5trr7y:
αββγ
8 paź 18:36