matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak wyliczyć ten logarytm???
MIKA1mt:
log
5
125
√
5
=x
4 lut 16:04
jo:
Pierwsze rozpisz jak poprzednie przykłady z definicji logarytmu.
4 lut 16:14
stanislaw:
log5125√5=x 5
x
= 125
√
5
5
x
= 5
3
*5
1
/2 5
x
= 5
3
1
2
x = 3
1
2
4 lut 16:27