wykres
zimek: narysuj wykres funkcji
jak zacząć proszę o pomoc
21 sty 11:33
Jerzy:
| | x − 2 + 2 | | 2 | |
y = |
| = 1 + |
| |
| | x − 2 | | x − 2 | |
21 sty 11:34
kochanus_niepospolitus:
| | x | | x−2 +2 | | 2 | | 1 | |
1) |
| = |
| = 1 + |
| = 2*( 0.5 + |
| ) |
| | x−2 | | x−2 | | x−2 | | x−2 | |
| | 1 | |
3) przesuń (odpowiednio) wykres aby uzyskać g(x) = 2*( 0.5 + |
| ) |
| | x−2 | |
o jaki wektor będziesz musiał przesunąć wykres z punktu (2)
21 sty 11:35
Jerzy:
Kochanus ... a po co mu tak komplikujesz ?
21 sty 11:39
kochanus_niepospolitus:
W sumie to nie wiem ... ale wyszedłem z założenia, że nie będzie potrafił 'od tak' narysować
21 sty 11:50
zimek: wszystko jest dla mnie zrozumiałe, dziękuje bardzo
21 sty 11:58