matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mao
OLA:
Upraszczajc wyrażenie x=
1
tgα
+
sinα
1=cosα
4 lut 16:01
jo:
Używaj dużego U do zapisu ułamków bo teraz nie jest przejrzyste.
sinα
Z tego co widać to wystarczy pamiętać, że tgα=
cosα
4 lut 16:06