H | 2 | |||
W 2 równanie kwadratowe z parametrem k i nie wiem co dalej , wychodzę od | = | |||
2r | 3 |
V | Hr | |||
oraz | = k => | = k | ||
Pc | 2(r+1) |
H | 2 | 3H | ||||
2/ | = | ⇒ r= | ||||
2r | 3 | 4 |
V | πr2*H | rH | |||
= | = | = k | |||
Pc | 2πr(r+H | 2r+2H |
2r+2H | 1 | 2 | 2 | 1 | ||||||
= | ⇒ | + | = | ⇒ | ||||||
rH | k | H | r | k |
2 | 8 | 1 | 6+8 | 1 | |||||
+ | = | ⇒ | = | ⇒ | |||||
H | 3H | k | 3H | k |
14k | 14k | |||
H= | to r= | |||
3 | 4 |
2r | 2 | H | ||||
= | ⇒ r= | |||||
H | 3 | 3 |
l2+l2−(2r)2 | 2l2−4r2 | r | ||||
cosα= | = | = 1−2( | )2 | |||
2*l*l | 2l2 | l |
πrl | l | r+l | 1 | r | 1 | ||||||
=k ⇒ | =k ⇒ | = | ⇒ | = | −1 | ||||||
πr(r+l) | r+l | l | k | l | k |
r | 1−k | ||
= | |||
l | k |
8 | ||
drugi przypadek: r= | k H=8k | |
3 |
−k2+4k−2 | 1 | |||
cosα = | , dla k < | , +∞) | ||
k2 | 2 |
1 | ||
W odpowiedziach k należy do przedziału < | , 1> Może mi ktoś wytłumaczyć czemu? | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |