matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówności
Matma333:
Jak naszkicować wykres
x
f(x)=
|x−1|
21 sty 11:09
Jerzy:
x
Dla: x − 1 > 0 → f(x) =
x − 1
x
Dla: x − 1 < 0 → f(x) =
−x + 1
21 sty 11:18
Matma333:
Dziękuję
21 sty 11:19