coco:
Ooo to już graficznie na wykresach , które są prostymi

1) prosta y= - x +3 2) prosta y= 2x - 3 ( po przekształceniu)
w 1) y > - x +3 w 2) y < 2x -3 ( bo tu było dzielenie przez [[ -
2]]
czyli zmiana zwrotu
nierówności

!
wybrać dowolnych dwa punktów
1) np. x = 1 to y =2 → (1, 2)
x = -2 y = 5 → (-2,5) przez te punkty poprowadzić prostą
ponieważ jest to nierwność
> więc zaznaczyć
półpłaszczyzne nad ta prostą alebez niej bo nie ma
≥ OK

2) podobnie dowolne dwa punkty i półpłaszczyzna tym razem pod prostą
bo
> iteż bez niej bo nie ma
≤ jasne


ostateczną odp; bedzie ta część gdzie te półpłaszczyzny maja częśc wspólną
ta cz. będzie po prawej stronie taki niedomknięty niby trójkat OK

ale bez tych półprostych i bez punktu przecięcia (2,1)
nie moge Ci narysować

mysle,żeztych objaśnień pojmiesz
o co biega

POWODZENIA


!