matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
zuzanna:
Niech I AB l = 4, lACl = m, lBCl=3m−1. Dla jakich wartości parametru m punkty A, B i C są wspóliniowe
?
4 lut 15:50
driver:
1) AC=AB+BC m=4+3m−1, m=... 2)AB=AC+BC 4=m+3m−1 , m=... 3) BC=AB+AC 3m−1=4+m , m=
4 lut 20:22