Układ równań
Asiuula: Proszę pomóżcie Rozwiąż układ równań:
| ⎧ | 3x+8y+5z+3s+10t=0 | |
| ⎨ | x+2y+z−s+6t=0 |
|
| ⎩ | 5x+12y+7z+s+22t=0 | |
20 sty 19:54
Blee:
No to mamy 3 rownania a 5 niewiadomych, wiec minimum 2 z nich to beda parametry
20 sty 19:55
Blee:
Wyznacz trzy niewiadome w zaleznosci od dwoch niewiadomych ktore beda parametrami
20 sty 19:56
Asiuula: ....... czarna magia to dla mnie .............. chyba nie podołam aby rozwiązać
20 sty 20:00
Blee:
Trudno ..n przez komorke i tak gotowca Ci nie dam
20 sty 20:04
Blee:
Jakbys miala x+y = 0 to jakbys to rownanie rozwiazala?
A jakbys miala uklad:
x+ y + w = 0
2x − y + 3w = 0

To analogicznie tutaj tyle ze bedziesz miala dwie niewiadome ktore posluza do wyznaczenia
3pozostalych.
20 sty 20:07