rozwiąż równanie.
xx: rozwiąż równanie.
4−32m2=0
20 sty 17:50
Jerzy:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
.. ⇔ 32m2 = 8 ⇔ m = |
| ⇔ m = |
| lub m = − |
| |
| | 4 | | 2 | | 2 | |
20 sty 17:55
Lech: 32 m2 = 4 ⇒ 8 m2 −1 = 0 ⇔( 2√2m −1)(2√2 +1) =0 ⇒ m= √2/4 lub m = −√2/4
20 sty 18:00
Jerzy:
Kuż...a , skąd ja wziąłem tą 8 ?
20 sty 18:02
Lech: Nie martw sie @Jerzy , kazdemu zdarza sie blad w druku ,
20 sty 18:04
6-latek: Podzieliles sobie od razu w pamieci .
Tak proste rownanie dawac na forum od razu .
20 sty 18:04
Jerzy:
Masz rację małolat

Szybko podzieliłem 32/4 ..... i wpisałem głupotę.
20 sty 18:06