matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie:
xmax:
rozwiąż równanie:
4
1
+
=2
4 − x
2
x + 2
20 sty 16:34
Lech:
D: x= R− ( −2 ; 2) Mnozymy cale rownanie przez (4−x
2
) ⇒ 4 +( 2−x) = 2( 4− x
2
)⇔ 2x
2
−x −2 = 0 Δ = 17 x
1
= .......dokoncz !
20 sty 16:52