matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
heaviside
daw:
jak tą funckje zapisac w postaci Heaviside'a f(t)= {0 dla 0≤t<π/2, 1 dla t≥π2}
20 sty 16:08
Adamm:
1(t)=0 dla t<0, 1 dla t≥0 musimy przesunąć tak by nam pasowało 1(t−π/2)=0 dla t<π/2, 1 dla t≥π/2
20 sty 16:14