x | x | |||
Rozwiąż równanie sin | +cos | =√2sinx | ||
2 | 2 |
x | x | √2 | ||||
sin | +cos | =√2sinx /* | ||||
2 | 2 | 2 |
√2 | x | √2 | x | ||||
sin | + | cos | =sinx | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
pi | x | pi | x | |||||
cos | sin | +sin | cos | −sinx=0 | ||||
4 | 2 | 4 | 2 |
pi | x | |||
sin( | + | )−sinx=0 | ||
4 | 2 |
|
| |||||||||||||||||||||||||||
2cos( | sin | =0 | ||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 |
6x+pi | pi | pi−2x | |||
= | +kpi u | =kpi | |||
8 | 2 | 8 |
pi | 4 | pi | ||||
x= | + | kpi u x= | −4kpi keC | |||
2 | 3 | 2 |
π | 4 | π | ||||
x= | + | kπ ⋁ x= | −4kπ | |||
2 | 3 | 2 |
π | 4 | π | 4 | |||||
x= | + | kπ ⋁ x= | + | *(−3k)π | ||||
2 | 3 | 2 | 3 |
π | 4 | |||
x= | + | kπ | ||
2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |