rozwiąż układ równań
jurek23: rozwiąż układ równań
2013x−2014y=1
2014x+2013y=−1
20 sty 12:55
Eta:
W czym problem?
Dodaj stronami i licz.........
20 sty 13:00
Lech: Od drugiego odejmujesz pierwsze ⇒ y = x+2 i podstawiasz do ktoregokolwiek !
20 sty 13:00
jurek23: własnie mi to wuychodzi ale do żadnej z podanych odp nie pasuje
20 sty 13:09
jurek23: opd ma być taka x=−y
20 sty 13:10
Pytający:
Rozwiązaniem tego układu jest:
| | 2013−2014 | | −1 | |
x= |
| = |
| |
| | 20132+20142 | | 20132+20142 | |
| | −2013−2014 | | −4027 | |
y= |
| = |
| |
| | 20132+20142 | | 20132+20142 | |
Dobrze układ przepisałeś?
20 sty 13:35
jurek23: tak dobrze napewno
20 sty 14:05
Pytający:
Ty dobrze przepisałeś, ja dobrze rozwiązałem i rozwiązanie nie zgadza się z odpowiedzią −
wniosek chyba potrafisz z tego wyciągnąć.
20 sty 14:08
młodzik: odpowiedz jest podana z odp ze zbioru
20 sty 17:10