Znajdź wszystkie rozwiązania równania
Ir: Witam
Nie jestem do końca rozeznany w temacie więc przydałaby mi się pomoc w tym jak rozwiązać to
zadanie.
Znajdź wszystkie rozwiązania równania:
√2
Sin(x)=−−−−
2
20 sty 11:33
PW: | | √2 | |
A znasz kąt α, dla którego sinα= |
| ? (na razie o tym minusie nie myślimy). |
| | 2 | |
20 sty 11:42
PW: O ile w ogóle ten minus tam jest (mylą te trzy kreski wzięte zamiast kreski ułamkowej).
20 sty 11:43
Ir: Przepraszam − Najwidoczniej ten znak przeoczyłem.
| | √2 | |
W zadaniu jest tylko Sin(x)= |
| |
| | 2 | |
20 sty 11:52
PW: No to jeszcze raz, skoro minusa tam nie ma:
| | √2 | |
− Znasz kąt α, dla którego sinα= |
| ? |
| | 2 | |
20 sty 11:54