Wyznacz współczynnik a wielomianu w, jeżeli suma jego współczynników jest równa
Dorotka: Wyznacz współczynnik a wielomianu w, jeżeli suma jego współczynników jest równa 5 :
w(x)=ax3−2x2+3
4 lut 15:14
stanislaw:
a+b+c = 5
a =?
b= −2
c= 3
a − 2+3 = 5
a = 5 +2 − 3
a = 4
4 lut 15:26
sprawdzcie: w(x)=ax3−2x*2+3
w(x)=ax3−4x+3
w(x)= ax3 − 7 x
a=7x−3x
a=4
dobrze to rozpisalem?
4 lut 15:32
Dwiekropki: super.. ; p
4 lut 15:35
sprawdzcie: dzieki
4 lut 15:36
Dorotka: to ja dziekuje
4 lut 15:43
1995: wyznacz współczynnik 'a' wielomianu W(x)=−x4−2x3+ax+3 jeśli W(−2)=−1
21 lut 19:53