matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja f(x)
Paki :
6
2
Funkcja f(x)=−
dla argumentu −
przyjmuje wartości
x
3
A. −9 B. −4 C. 4 D. 9
19 sty 19:20
PW:
"przyjmuje wartości" to błąd logiczny. Funkcja dla jednego argumentu przyjmuje
jedną wartość
. A musiałeś o to aż pytać na forum?
2
6
f(−
)=−
= skomplikowana operacja dzielenia
3
2
−
3
19 sty 19:25