matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Tomek:
x
log(
) = 10
10
−10
Moglibyście mi wytłumaczyć jak to rozwiązać ?
19 sty 18:11
the foxi:
Dziedzina: x>0
x
x
log
=10 ⇒ 10
10
=
⇒ x=10
10
*10
−10
=1∊D
10
−10
10
−10
19 sty 18:19