oblicz sin15
kalinka2: kozystając z zalezności sin(α−β)= sinαcosβ − cosαsinβ, oblicz sin15
19 sty 16:34
Eta:
sin15o= sin(45o−30o) =.............
i licz.........
19 sty 16:35
kalinka2:
19 sty 16:38
kalinka2: nie ruzmoiem całkowicie zadania, prosze o jego wytłumaczenie
19 sty 16:38
Eta:
Co tu jest kalinko do rozumienia
zastosuj podany wzór i podstaw odpowiednie wartości
sin30o= ... cos30o=.... sin 45o=.... cos45o=....
Podaj jak liczysz ....
19 sty 16:40
emeryt 75: sin 45o=√2/2 , cos 30O=√3/2, cos 45O=√2/2 , sin 30O=1/2. Teraz wystarczy podstawić do
wzoru,który podałaś powyżej
sin15O=sin(45O−30O)=sin45O*cos30O−cos45O*sin30O=√2/2*√3/2 − √2/2*1/2=...
19 sty 19:48