matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozkłąd na ułamki proste
rozkład (:
Polecenie − rozłóż na ułamki proste
2x
2
−6x+9
x
4
+6x
3
+9x
2
problem jes taki, że jak licze bezpośrednio z tego to potęgi się później nie zgadzają, a jak
1
1
zamienie to na
+
to nie wiem jak to dalej wygląda w takim przypadku.
x
2
+6x+9
x
2
19 sty 01:14
karty do gry :
2x
2
− 6x + 9
A
B
C
D
=
=
+
+
+
(x+3)
2
x
2
x
x
2
x + 3
(x+3)
2
19 sty 01:18
rozkład (:
...2x
2
−6x+9=A(x
3
+6x
2
+9x) + B(x
2
+6x+9) + C(x
3
+3x
2
) + D*x
2
2x
2
−6x+9=x
3
(A+C)+x
2
(6A+B+3C+D)+x(9A+6B) + 9B itp.. jest ok ?
19 sty 01:24
karty do gry :
dobrze.
19 sty 01:27
rozkład (:
Dzięki
19 sty 01:30