matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy calka
calka:
x
2
∫
dx =
1 + x
6
18 sty 22:00
Adam:
podstaw t=x
3
18 sty 22:01
calka:
t = x
3
dt = 3x
2
dx
1
dt = x
2
dx
3
1
t
1
=
∫
dt =
arctg t + C
3
1 + t
2
3
dobrze?
18 sty 22:05