matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
kinia:
oblicz pole obszaru ograniczonego prostymi x=1, x=4 i funkcją f(x)=1/x ; f(x)=
√
2
18 sty 21:42
Mila:
1
P=
1
∫
4
(
√
2
−
) dx=
x
=[
√
2
x−ln(x)]
1
4
=4
√
2
−ln(4)−(
√
2
−ln1)=3
√
2
−ln(4)
18 sty 23:29